تست کرونا در منزل

اگر مشکوک به کرونا هستید همین امروز می توانید در منزل خود تست کرونا دهید. متخصصین آزمایشگاه های شناخته شده و دارای مجوز در تهران در کمتر از ۲۴ ساعت اعزام شده و در محل مورد نظر شما نمونه گیری میکنند و نتیجه ی آزمایش را در سریع ترین زمان به صورت آنلاین به شما اعلام می کنند.

علائم شایع کرونا

اگر هر یک از این علائم را دارید می توانید با تست در منزل از سلامت یا ابتلای خود مطلع شوید

چه کسانی باید تست آنتی بادی بدهند؟

این تست که به عنوان تست آزمایش خون ویروس کرونا نیز شناخته می شود متشکل از دو تست است.

آزمایش COVID 19-IgM: وجود آنتی بادی از کلاس IgM در خون به این معنی است که فرد اخیرا با ویروس در تماس بوده و احتمالا ناقل ویروس می باشد و شاید علائم بیماری در او آشکار شود برای این فرد PCRتوصیه میشود.

آزمایش COVID 19-IgG: وجود آنتی بادی از کلاس IgG در خون به این معنی است که فرد در گذشته با ویروس در تماس بوده و اگر IgG خون او منفی باشد احتمالا ناقل ویروس نمی باشد و بیمار نیز نیست و شاید تا حدودی نسبت به ویروسی که IgGخون را بالا بردهاست ایمن باشد.

مثبت بودن همزمان IgMوIgGخون به این معنی است که فرد با ویروس در زمان نه چندان دور در تماس بوده و احتمالا ناقل بیماری می باشد برای این فرد آزمایش PCRتوصیه میشود.

درخواست تست کرونا (آنتی بادی)

چه کسانی باید تست PCR بدهند؟

این تست برای کسانی است که میخواهند بدانند همین حالا به ویروس کرونای جدید مبتلا هستند یا خیر.

برای این آزمایش از مخاط بینی و گلوی شما نمونه برداری می شود و نمونه پس از انتقال به آزمایشگاه برای یافتن RNA ویروس بررسی می شود در صورت مشاهده ی بقایای ژنتیکی ویروس آزمایش مثبت اعلام می شود.

با این تست نمی توانید بفهمید که آیا قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده اید یا خیر لذا برای انجام این تست از روز اول بروز علائم تا نهایتا سومین هفته ی بیماری می توانید اقدام کنید. این تست به شما کمک می کند بدانید مبتلا و از آن مهم تر ناقل کرونا هستید یا نه و با نتیجه ی آن می توانید در مورد قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی با خانواده و دوستان تصمیم بگیرید.

درخواست تست کرونا (PCR)

روزشمار علائم ابتلا به کرونا:

از زمان آلوده شدن فرد تا بروز علائم ممکن است چندین روز طول بکشد این روز شمار از زمان بروز علائم است.

روز اول: علائم خیلی خفیف آغاز می شود. مبتلایان در روزهای آغازین ممکن است تب، سرفه های خشک یا بعضا تنگی نفس احساس کنند. علائم برخی نیز ممکن است از جنس خستگی مفرط و درد عضلانی باشد. درصد کمی از مبتلایان ممکن است یکی دو روز قبل از بروز این علائم اسهال یا تهوع داشته باشند.

روز پنجم: در موارد حاد، علائم بیمار شدید تر می شود. تنفس بیماران با مشکل همراه می شود، به خصوص افراد مسن تر و افرادی که سابقه بیمار های زمینه ای داشته باشند.

روز هفتم: در ووهان اکثر کسانی که در بیمارستان بستری شدند در هفتمین روز شروع علائمشان به بیمارستان منتقل شده اند.

روز هشتم: در بیماران بدحال، علائم شدید تر می شوند. مبتلایان به احتمال زیاد دچار تنگی نفس و ذات الریه یا سندرم دیسترس تنفسی حاد می شوند. در صورت بروز سندرم دیسترس تنفسی برای بیمار لوله تنفسی کار گذاشته می شود. متاسفانه اغلب کسانی که به سندرم دیسترس تنفسی دچار می شوند از دست می روند.

روز دهم: در صورتی که وضعیت بیماران رو به وخامت برود، روز دهم در سیر بیماری زمانی است که بیماران به بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) منتقل می شوند. مشکلات گوارش و درد شکم و از دست دادن اشتها در این بیماران به شدت بیشتر می شود.

سوالات متداول درباره تست کرونا

 
۱- آیا نیاز است من تست کرونا بدهم؟

در صورتی که بر اساس علائم ذکر شده حس می کنید که ممکن است به کرونا مبتلا شده باشید به دلایل زیر تست دادن فکر خوبی است:
* تشخیص به موقع کرونا به درمان و گذر سریعتر از این بیماری کمک می کند.
* با اطمینان از ابتلای خود، می توانید خود را قرنطینه کنید و از ابتلای افراد آسیب پذیر خانواده و دوستان جلوگیری کنید.
* در صورتی که بیماری را پشت سر گذاشته باشید می توانید با توجه به نتیجه ی تست از قرنطینه خارج شوید.

۲- کدام یک از تست های کرونا مناسب من است؟

همانطور که کمی بالاتر به طور کامل توضیح دادیم دو نوع کلی تست وجود دارد، تست آنتی بادی یا آزمایش خون و تست PCR. با تست آنتی بادی و آزمایش خون می توانید بفهمید که در اکنون یا در گذشته به کرونا مبتلا بوده اید یا خیر اما به دلیل اینکه ممکن است در اثر سرماخوردگی و سایر انواع کرونا ها هم نتیجه ی این تست مثبت شود بهتر است برای اطمینان با تست PCR همزمان انجام شود. با تست PCR می توانید بفهمید که همین حالا به ویروس کرونا آلوده هستید یا خیر، از آنجا که با این تست نمی توانید متوجه شوید که آیا تا بحال کرونا را داشته اید یا خیر توصیه می شود که همزمان با تست آنتی بادی انجام شود.

۳- آیا بهتر نیست در بیمارستان تست بدهم؟

به واسطه ی شباهت علائم کرونا به سایر بیماری ها مثل آنفولانزا و سرماخوردگی و حساسیت فصلی بسیاری از افرادی که اقدام به دادن تست های کرونا می کنند به این ویروس مبتلا نیستند. همچنین از آنجا که بیمارستان ها جزو اماکن بسیار خطرناک از نظر رفت و آمد مبتلایان کرونا هستند در صورتی که به کرونا مبتلا نباشید و به بیمارستان ها مراجعه کنید احتمال ابتلای خود را به این ویروس بالا برده اید.

۴- آیا اسکن ریه روش بهتری برای تشخیص کرونا نیست؟

جواب کوتاه این سوال خیر است.
اسکن ریه درگیر شدن ریه فرد با ویروس کرونا را نشان می دهد. این در حالی است که در بسیاری از افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند. ریه هرگز درگیر نمی شود یا درگیری به حدی خفیف است که در اسکن ریه مشخص نمی شود. لذا نتیجه ی اسکن ریه برای درصد قابل توجهی از مبتلایان ممکن است منفی باشد. همچنین اسکن ریه در صورت مثبت بودن نمی تواند مشخص کند که فرد در حال حاضر به ویروس کرونا مبتلا هست یا صدمات ریه ناشی از کرونا در گذشته است

۵- آیا تست کرونا در منزل خطر ابتلا ندارد؟

متخصصین آزمایشگاه با رعایت کلیه ی پروتکل های بهداشتی و با استفاده از تجهیزات پک شده و استریل و یکبار مصرف اقدام گرفتن تست از متقاضیان می کنند. متخصصین برای هر بار نمونه گیری از ماسک و دستکش جدید استفاده می کنند و ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی قبل و پس از هر بار نمونه گیری نسبت به ضد عفونی کردن کلیه ی تجهیزات و شستشوی دست ها می کنند. لذا تست در منزل از این روش به جرات کم خطر ترین روش اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلای شماست.